×

Híreink

2020. júl 16.

Júliusi hírlevelünk - ismerje meg újdonságainkat!

Általános Szerződési Feltételeink változása

Tájékoztatjuk, hogy Általános Szerződési Feltételeink módosultak. A leglényegesebb változás, hogy szervereink tárolási helye megváltozott. Infrastruktúránkat eddig a Magyar Telecom Nyrt szervertermében tároltuk, innen költöztettük át a DENINET Kft szervertermébe (Budapest XIII. Victor Hugo u. 18-22.). Az ÁSZF hatályos szövege megtekinthető a https://www.mediacenter.hu/doc/aszf_2020-julius01_hatalyos.pdf oldalon.


Szolgáltatófüggetlenné váltunk!

Az elmúlt években több alkalommal tapasztaltunk hálózati szolgáltatáskiesést, ezért idén tavasszal szolgáltató-függetlenné váltunk. Immár három irányból csatlakozunk az internethez, minden rendszerünket - routerek, switchek, áramellátás - megkettőzve. BIX tagok is lettünk, szervereink közvetlenül csatlakoznak a hazai gerinchálózatra, így a weboldalak a lehető legkisebb hálózati távolságra vannak a belföldi internetezőkhöz. Jelentősen megnövekedett szervereink külföldi sávszélessége is, külföldre-belföldre egyaránt 50 Gbit teljes sávszélesség áll rendelkezésre a weboldalak gyors kiszolgálására.


Garantáljuk: NEM LESZ CPANEL!

CPANELES környezetből érkező ügyfeleinktől tudjuk milyen teljesítmény és biztonsági problémákkal kell megküzdeni a túlbonyolított, erőforrásokat pazarlóan kezelő CPANEL rendszereken. A CPANEL üzemeltetése szolgáltató oldaláról szakértelmet nem igényel, ezért használata a szolgáltatók között egyre terjed. Ezzel kapcsolatosan naponta kapunk kérdéseket, főleg az áttérő ügyfelektől: ugye nem tervezünk mi is erre váltani?!

Válaszunk: cégünk mérnökei, több mint 20 éve foglalkoznak webhosztinggal. Legfőbb értékünk kollégáink magas szintű szaktudása, amellyel biztonságosabb és gyorsabb webhoszting környezetet tudunk üzemeltetni a "gyári" rendszereknél. CPANEL esetén nem tudnánk ezt a hozzáadott értéket biztosítani, ezért garantáljuk cégünk nem fog átállni cpanelre, sem más gyári rendszerre. Ezeknél szeretnénk mindig magasabb szintet képviselni. Teljes erőbedobással folytatjuk a saját termékünk, az "Ügyfélkapu" fejlesztéseit, átláthatóbb, biztonságosabb és gyorsabb rendszer, mint ezek az amerikai sablon termékek.


Legfontosabb idei Ügyfélkapu fejlesztéseink

2020. június - SSH szolgáltatás a tárhelyekhez
Az SSH Konzol segítségével, teljes értékű, felhasználóként futtatott Debian operációs rendszeri felületet lát, amelyet linux parancsokkal kezelhet. Az SSH konzol az ügyfélkapun bejelentkezve érhető el. Az SSH segítségével -aki ért hozzá- nagyon gyorsan és egyszerűen lehet a tárhelyen fájl műveleteket, adatbázis műveleteket végezni, fejlesztői eszközöket futtatni, és még sok minden mást.

2020. június - Újragondolt, egyszerűbb web aldomain / SSL beállítási felület
Felújítottuk az ügyfélkapu web aldomain beállítás felületét, ahol egyértelműen, intuitív módon tud tárhelyéhez új aldomaint hozzáadni. Újdonság, hogy immár aldomain és ékezetes domain is SSL hitelesíthető.

2020. június - 256 MB memória beállítható PHP.ini-ben, megnövelt OPCACHE
A tartalomkezelői igényeket figyelembe véve bővítettük a beállítható PHP memória limitet. Ezzel egyidejűleg újraalkottuk a PHP gyorsításért felelős OP Cache politikát, az Opcache PRO szolgáltatásunk folyamatonként most már 128 Mb memóriát tartalmaz, az alap OpCache szolgáltatás pedig rendelkezik a file cache bővítménnyel. A beállítással méréseink szerint a Wordpress oldalak, amely PHP 7.x-en futnak, akár kétszeresére is gyorsulhatnak!

2020. május - Új virtuális szerver díjcsomagok és infrastruktúra
Beüzemeltük új VPS rendszerünket. Proxmox alapú virtualizációt biztosítunk, saját IP-vel, közvetlen BIX kapcsolattal, napi többszöri adatmentéssel, utolérhetetlen áron.
Bővebb info: https://www.mediacenter.hu/virtualisszerverberles.php

2020. április - SCP, SFTP csatlakozási lehetőség
A tárhelyek elérhetők SCP és FTPS kliensekkel is. A beállításhoz szükséges portok, adatok megtekinthetők az Ügyfélkapu nyitóoldalán.

2020. április - új PHP verzió, elérhető új PHP beállítások
Elérhető a PHP 7.4-es verziója, amivel PHP 5.6-hoz képest akár 300%, a PHP 7-hez képest akár 40%-os gyorsulás érhető el.

2020. március - Újraépítettük teljes rendszerünket és hálózatunkat
Független redundáns internet hálózatot alakítottunk ki, amelyhez 3 szolgáltatótól vásárolunk nagy sávszélességú optikai internet kapcsolatot összesen 50 Gbit sávszélességben. A redundáns internetkapcsolat mellé redundáns áramhálózatot is kiépítettünk.

2020. február - összes szerverünk SSD alapú lett
Összes szerverünket tisztán SSD alapúvá építettük át. Ezzel egyidejűleg elvégeztük a korábban még MyISAM alapon létrehozott MySQL adatbázisok InnoDB-vé konvertálását, ezzel tovább javítottunk a szervereinket található weboldalak sebességén.

Vissza a nyitóoldalra