tárhely
céginfó ügyfélszolgálat ügyfélkapu webmail segítség
 
nyitóoldal
tarhely
tárhely és domainregisztráció
vip tárhely - webtárhely nagylátogatottságú weboldalaknak
Virtuális szerverbérlet
hírlevélküldés szolgáltatás
Online számlázás
Állásajánlataink


Bankkártyaelfogadó partnerünk
a OTP Bank Nyrt.


 
Bejegyezték az első .eu domainnevet
2005. május 07. szombat - MediaCenter Ügyfélszolgálata

Az EURid nevű európai szervezet az első azoknak a magánszemélyeknek, hivataloknak és cégeknek jövőbeli sorában, amelyek .eu-s domainnévvel rendelkeznek.

A www.eurid.eu így a világon az első .eu-s internetcím. Az új domaintartományba (Top Level Domain - TLD) tartozó első domainnév bejegyzését azonban egyelőre nem követik újabbak. Az európai magánszemélyeknek így 2006-ig mindenképpen várniuk kell. Az európai domaintartommány bejegyzésének gondolata több esztendővel ezelőttre nyúlik vissza, ám eddig gyakorlatilag semmi sem történt az ügyben.

Ahhoz, hogy később már bárki regisztráltathasson magának európai végződésű internetcímet, először mindenképpen szükség volt a .eu domaintartomány regisztrációjára, illetve a technikai alapok lefektetésére az úgynevezett root szerverekben. Az új európai domaintartomány bevezetésének célja egyébként nem titkoltan az európai egység demonstrálása az interneten is.

A folyamatban a következő lépés a négy hónapon át tartó úgynevezett Sunrise-periódus ("napkelte") lesz, amely ideje alatt a fő feladat az lesz, hogy a legfontosabb és legnagyobb európai cégek, valamint az európai szervezetek és hivatalok biztosítani tudják maguknak az online márka- és névjogokat. Az Európai Bizottság ez alatt a négy hónap alatt akarja megakadályozni, hogy az olyan neves vállalatok - mint amilyen például a DaimlerChrysler, a Deutsche Telekom vagy a Siemens - elől megszerezzék az rosszhiszemű regisztrálók az adott domainneveket.

Amennyiben a Sunrise-periódus letelik, 2006 elejétől már bármelyik európai uniós állampolgár, cég vagy civil szervezet regisztráltathat majd magának .eu-s domainnevet. Az erre való igény egyébként már most óriási.

Forrás: SG Hírmagazin

 Elérhetőségünk - tel: 06 76 575 023       fax: 06 76 575 024       MediaCenter a minőségi tárhely
Általános Szerződési Feltételek | Adatvédelmi szabályzat | Letölthető dokumentumok